top of page
  • Obrázek autoraHana Adamíková

O lásce

Aktualizováno: 23. 7. 2020


Nedá mi to v tento den nenapsat pár myšlenek o lásce. Bylo toho o ní napsáno už mnoho, ale i tak… Co je tedy láska? A co není?



Láska je:


Hřejivá


Měkká a něžná


Láska rozvíjí a nechává druhého kvést… Stejně jako rozkvétáte i vy uvnitř sebe.


Láska je svobodná – dává svobodu jak vám, tak i milované osobě.


Láska je zakořeněná – není to nic plochého a mělkého, jedině tak je totiž stabilní a dva lidé mohou vedle sebe růst jako stromy… Jsou oba jedinečné, avšak jeden nevysává energii z druhého, naopak se podporují v růstu. A když přijde bouře, stojí vedle sebe, pevně zakořeněné, a oba ví, že bouře jednoho dne odejde.


Láska je přijímající, tedy bere druhého i sebe takové, jaké jsme. Nesnaží se měnit, ale rozvíjet k lepšímu. Miluje bez podmínek, tady a teď a obousměrně.


Láska je vědomá – ano, každý z nás činí vědomé rozhodnutí, komu dá svou lásku, čí život bude rozvíjet a od koho si dovolí lásku brát. Nejde se k ní však donutit. Buď je, anebo není, avšak můžeme se vědomě rozhodnout, komu ji dáme a od koho si ji vezmeme zpět.


Láska není:


Závislost


Lpění


Obětování se – pokud z vašich úst vychází, že děláte věci pro druhé, aby byli šťastní, a přitom nejste naplnění vy, pak s tím přestaňte. Vaše činy totiž nevychází ze srdce, ale z hlavy. Chcete se zavděčit a druhého si získat a to nemá s láskou nic společného.



Láska není zamilovanost - to je jen její sestra. Zamilovanost nám pomate smysly. Díky ní vidíme svět, druhého, sebe jinak, než to ve skutečnosti je. Zamilovanost není špatná. Naopak, někdy je příjemné se uvolnit a nechat se unášet na vlně euforie. Je však plochá a nestálá, jako vítr… Avšak láska je hluboká, dlouhodobá a stálá….


Jako dva stromy, které rostou vedle sebe po mnoho let…


Krásný první máj.


Vaše Hanka

Hana Adamíková, MBA

Koučka, lektorka a životní průvodkyně


Dlouhodobě se věnuje práci se ženami a jejich příběhy. Pět let studovala a pracovala v zahraničí, věnovala se práci s dětmi a dospívajícími. Má za sebou kariéru v médiích a marketingu u mezinárodních firem. Od roku 2012 se plně věnuje koučinku a osobnímu rozvoji. K jejím ústředním tématům patří návrat k ženskosti a ženskému principu, zdravá sebedůvěra, vytváření harmonických vztahů a práce s emocemi v náročných životních situacích. V současné době se věnuje převážně rodině a psaní. Je autorkou knihy "Staňte se magnetem na skutečné muže." Ve zbylém čase pořádá semináře, vytváří online programy, přednáší na konferencích a vede Poradnu Hany Adamíkové. Ráda vaří, zpívá, tančí a peče. Miluje ženské kruhy, rituály a vůni vykuřovadla Palo Santo. Její životní láska je manžel Pavel a jejich rodina.

148 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page