top of page
  • Obrázek autoraHana Adamíková

Síla ženskosti

Aktualizováno: 20. 7. 2020


Dnešní doba je uspěchaná, dynamická a hektická. V mnoha případech jsou na ženy kladeny obrovské nároky jak na výkon, tak vzhled a tělesné proporce. Dokonalost v roli matky, manželky, partnerky, milenky jsou očekávány nejen od okolí, ale paradoxně je od sebe vyžadují samy ženy. Řada žen pak ztratí samu sebe. Stanou se z nich unavená těla bez duše a zoufale se snaží v sobě najít něhu, radost ze života, smyslnost a lehkost. Vražedné tempo se totiž podepsalo na jejich zdraví, vztazích a celkové životní spokojenosti. Jak v sobě tedy probudit ženskost a ženské vyzařování?


Co je přesně ženskost?


Také jste si všimla, že téma ženství a ženskosti je v současnosti zmiňováno mnohem více než v minulosti? Co si tedy přesně pod pojmem ženskost představit a jak s ní zacházet? Téma ženskosti je skutečně velmi populární. Dlouhou dobu se ženy snažily vyrovnat mužům, avšak ženy začínají přicházet na to, že muž a žena jsou naprosto odlišné bytosti mající zcela jiné potřeby a priority. V tomto bodě však přichází důležitá zpráva. Existují totiž dva druhy žen: ty, kterým dominuje ženská energie a ženy s převahou mužské energie. První typ jsou ženy, které se rády zdobí, mají spíše měkčí povahu, obecně rády pečují. Druhý typ žen je akční, rozhodný a kariéra je pro ně často zásadní. Proto nemá smysl všem ženám paušálně vnucovat stejné rady pro probuzení ženskosti. Důležité je, abyste si uvědomila, do kterého typu patříte a nalezla ve svém životě radost a naplnění. Právě radost, úsměv a šťastný výraz jsou vůbec prvním krokem k probuzení ženskosti.


Naučte se porozumět svým emocím, cyklům a rytmům


Ať už jste žena s dominující ženskou energií, nebo mužskou, pořád jste žena. Pro ženy je typické, že jim dominují emoce. Nemusí to nutně znamenat, že byste byla slabá. Naopak v emocích je ukrytá obrovská síla, ukazující naši schopnost cítit a milovat. Mnoho žen však s emocemi neumí zacházet, a tak je raději udusí. Tím však potlačí svou přirozenost, odpojí se od sebe a spíše přežívají, než aby žily. Tolikrát jsem z úst svých klientek slyšela větu: „Ale pro mě je pohodlnější necítit.“ Jenže pro nás ženy je nepřirozené, abychom necítily vůbec. Uvolněním emocí pak může vaše životodárná energie znovu proudit. Toto uvolnění má pak blahodárný vliv nejen na zdraví, ale také na vzhled a celkovou životní spokojenost. Dalším důležitým krokem je pochopení ženské cykličnosti a jejího vlivu na ženské tělo. Věděla jste, že existují čtyři fáze cyklu? Řada žen má povědomí jen o menstruační fázi. Kromě ní dohází ještě k fázi předovulační, ovulační a předmenstruační. Tento koncept vysvětluje, jak se žena během cyklu mění (a to i ve tváři), jakou má hladinu energie a vysvětluje důležitost odpočinku v prvních dnech menstruace. Pokud je žena v souladu se svým cyklem a je-li její životní rytmus přizpůsoben právě probíhající fázi, pak dochází k obrovské úlevě a celkovému zvýšení vitální energie.


Probuďte v sobě své jedinečné vyzařování


Pak už je jen krůček k tomu, aby v sobě žena probudila svou jedinečnou ženskou esenci. To je totiž přesně to, co činí ženu přitažlivou. Bez ohledu na věk a tělesné proporce. Když je žena naplněná, šťastná a v souladu sama se sebou, pak září. A právě zářící žena je nesmírně přitažlivá. Od takové ženy muži neodcházejí. Naopak, chtějí být v její společnosti a často s ní chtějí navázat dlouhodobý vztah. Jenže jak v sobě toto jedinečné vyzařování probudit? Tím, že budete dělat to, co máte ráda, že budete respektovat a ctít cyklus uvnitř vás a že budete znát své hranice. V praxi to znamená, že se nebudete obklopovat lidmi, vztahy a situacemi, které vás vyčerpávají nebo jinak vysilují. Vyčerpaná žena (emočně nebo fyzicky) má daleko ke šťastné zářivé ženě. Jistě, v životě se nachází chvíle, kdy musíte projít jistou dávkou nepohodlí. Avšak zcela na vás je, kolik nepohodlí potřebujete zažít, než si řeknete dost. Právě o tom je téma osobních hranic. Namísto nevhodných situací o sebe pečujte, važte si sebe samé, tančete, zpívejte a dělejte to, co máte ráda.




Budete-li vyzařovat lásku a úctu k sobě, pak budete přitahovat lidi, kteří si vás váží a mají vás rádi. Právě láska a úcta jsou cestou k naplněnému ženství.


S láskou,


Vaše Hanka



Hana Adamíková, MBA

Koučka, lektorka a životní průvodkyně


Dlouhodobě se věnuje práci se ženami a jejich příběhy. Pět let studovala a pracovala v zahraničí, věnovala se práci s dětmi a dospívajícími. Má za sebou kariéru v médiích a marketingu u mezinárodních firem. Od roku 2012 se plně věnuje koučinku a osobnímu rozvoji. K jejím ústředním tématům patří návrat k ženskosti a ženskému principu, zdravá sebedůvěra, vytváření harmonických vztahů a práce s emocemi v náročných životních situacích. V současné době se věnuje převážně rodině a psaní. Je autorkou knihy "Staňte se magnetem na skutečné muže." Ve zbylém čase pořádá semináře, vytváří online programy, přednáší na konferencích a vede Poradnu Hany Adamíkové. Ráda vaří, zpívá, tančí a peče. Miluje ženské kruhy, rituály a vůni vykuřovadla Palo Santo. Její životní láska je manžel Pavel a jejich rodina.



1 479 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page