top of page
  • Obrázek autoraHana Adamíková

Má cykličnost a já

Aktualizováno: 20. 7. 2020


Dnes je úplněk. Ve znamení Berana. A já začala už potřetí přesně na úplněk menstruovat. Jako švýcarské hodinky, až mě ta přesnost samotnou překvapila. Jsem tedy zcela oficiálně v cyklu Rudého měsíce, tedy ovuluji na novoluní a menstruuji za úplňku. V knize Rudý měsíc od Mirandy Gray se píše, že ženy, které jsou v cyklu rudého měsíce se vyznačují mystikou a jistými schopnostmi. V dřívějších dobách takové ženy byly prý i vyloučeny z úplňkových slavností ovulujících žen. Jejich cyklus je totiž obráceně a namísto, aby rodily děti, dávají energii do svých schopností. O tom ale dnes psát nechci. Jak to celé bylo se můžete dočíst v již zmíněné knize. Dnes chci psát o cyklu jako takovém. Tak jak ho vnímám já, jak se měním a jak se cítím. Každá žena se v průběhu cyklu mění. Ano, skutečně každá. Už jsem vám psala, že jsem ve výcviku kněžek. A právě součástí výcviku je vést si menstruační deník, psát si své pocity, zvědomit si, jak se cítím. Úkol jsem poctivě plnila a dnes vám chci napsat, co jsem vypozorovala. Přináším vám nejen soupis emocí, ale také toho, na co mám chuť a jaké barvy preferuji. Takže vítejte do mého nitra:


Má Panna



Pro ty z vás, kteří nevědí, o čem je řeč, fáze Panny přichází po menstruaci. U mě vypuká už při posledních dnech menstruace. Jaká jsem v tomto období? Obecně mám pocit, že je pro mě tato fáze spojena s nadějí. Cítím se plná života, elánu, myslím pozitivně a jsem ve velké důvěře ve vyšší dobro. V hlavě mám tolik nápadů, že je zcela nereálné je v tomto životě stihnout. Tak se aspoň na chvíli snažím, ale brzy přijdu na to, že to stejně nepůjde. Chce se mi hodně pracovat, hlava mi sviští a celkově mi to pěkně pálí. I konzultace v tomto období jsou velmi dynamické a jasné. Dlouhé diskuse a přílišné přemýšlení mě v tomto období ubíjí a jdou jedním uchem tam a druhým ven. Že by se mi chtělo sedět doma, o tom nemůže být ani řeč. Pořád jsem někde venku a fakt neposedím. Práce mi jde od ruky a právě v tomto období tvořím texty do zásoby (ano, přesně v tomto týdnu vás na facebooku bombarduji příspěvky i dvakrát denně). Věřím ve světlé zítřky a jsem plná naděje, že se vše podaří. Skoro nejím, nemám na to čas. Chudák můj partner, zrovna v tomto období se mi nechce moc povídat. Jsem hodně o akčnosti a činech.

Barva tohoto období: Bílá, nejraději mám v tomto období džíny a tričko (nebo jiné jednoduché modely) a botky bez podpatku


Matka a ovulace



Tuto fázi na sobě skutečně fyzicky cítím. Připadám si, jak rozkvetlá růže. A i obličej v této fázi je krásný, vyhlazený a plný života. Asi je to i umocněno tím, že pravidelně cvičím sestavy na podporu ženské energie. Chce se mi být venku, mezi lidmi, potřebuji zářit. Nebo jinak, přijde mi škoda být někde zavřená, když se mohu třeba jen procházet to Praze. Také mě baví vařit, starat se a pečovat. Ať už o mé milované, Merlina a jinou zvěř, tak i květiny, domácnost či jiná místa. Intenzivně cítím radost. Často jsem jí naplněná a ještě když zpívám, tak ze mě energie až tryská k ostatním lidem. Také jsem velmi magnetická pro muže a jiné ženy ze mě zase čerpají ženskost. Prý je ze mě cítit život. Tak mi to přijde hezké :-). Jsem velmi tulivá a mi nevadí, když ke mně druzí přicházejí blízko (jinak si svou osobní zónu chráním, zvláště u cizích lidí). Ráda si povídám a konzultace standardně přetahuji. Povídala bych si hodiny. Chutná mi. Hlavně vejce, káva s mlékem a taky ráda vařím pro druhé. Jídlo si vychutnávám a nerada jím sama. Toho si možná všimli v mém oblíbeném Coffeeparku (kavárna za rohem od místa, kde bydlím, kam ráda chodím na snídaně).

Barva tohoto období: bílá, růžová, zelená, žlutá, květinové vzory, romantická bílá krajka a ráda nosím sukně a šaty; baví mě podpatky a ráda se líčím


13 tajemství ženy bohyně. Ke stažení zde.

Kouzelnice



O radosti z blízkosti v této fázi nemůže být ani řeč. Kouzelnice? Ani náhodou, ze mě je před menstruací až i běsnící saň. V této fázi jsou mé emoce velmi intenzivní a nemám ráda, když se ke mně lidé přibližují bez mého svolení. Držím si odstup, nechci být v kontaktu. Nejraději bych se někam zavřela a byla sama. Tedy když to na mě přijde. Na druhou stranu jsem i nesmírně kreativní. Právě v tomto období vymyslím věci jako třeba strategie na příštích pět let, jasnou a trefnou strukturu přednášky či prezentace a v konzultacích jdeme přímo do jádra problému, tedy k věci. Na druhou stranu je to období, kdy se ve mně probouzí strachy a skepse. Jsem nervózní a nevrlá a nechci, aby se tato energie dostávala do mých vztahů. Musím tedy cíleně pracovat na rozpouštění a kultivaci svých emocí. Právě proto mě to možná tolik netáhne k jiným lidem. A taky mám chuť k jídlu, ale jinou než v ovulaci. Obzvlášť velkou chuť mám na smažené, sladké a pikantní. Taky bych jedla ořechy a různé jiné laskominy. A tak si to i dopřeji, protože ve fázi Panny se mi získaná energie opravdu hodí.

Barva tohoto období: červená, šedá, bledě modrá, černá, zvířecí vzory (šedá a světle modrá tlumí mou dynamickou energii, ale na druhou stranu této energii nestojím v cestě a tak si i vědomě dopřeji i výrazné vzory); líčím se buď výrazně, nebo vůbec; buď chci být ve svém doupěti a nevycházet, nebo dát najevo svou silnou energii; někteří lidé se mě bojí


Baba



Tak, přichází magická, hluboká fáze: menstruace. Dřív jsem bývala v obrovských bolestech a křečích. Dnes ji vítám s radostí a hrdostí. Můj level energie (myslím pohybové) je tak na 20%. Zato co se děje na úrovni duchovní, je těžko popsatelné. Mám vhledy a vize. Sice toho moc nenachodím a s energií šetřím, ale když se mi v prvních dnech podaří konzultovat, stojí to opravdu za to. Na sezeních se dějí skutečné zázraky a posouváme se mílovými kroky. Vidím totiž přesně místo, do kterého je potřeba poslat pozornost a energii a tudíž dochází k velkému léčení. A to mi potvrzují i samotné klientky. I v této fázi jsem velmi přitažlivá pro muže. Dokonce bych řekla, že víc než při ovulaci. Jako kdyby cítili to tajemno a mystiku a nejspíš reagují na tuto energii. V prvních dnech menstruace mě to táhne k červenému masu a červenému vínu a taky čokoládě. Prostě načerpávám energii (asi). A nechci si povídat (nebo jen velmi omezeně).

Barva tohoto období: tmavé barvy, hlavně černá a táhne mě to i k tmavým kamenům; je ze mě Vědma a podle toho i vypadám, moc toho nenamluvím, ale něco mluví za mě; mám tendenci si zvýrazňovat buď oči, nebo rty.


Tak, teď ve mně i vy můžete číst, jak v otevřené knize. Ne jenom já ve vás. Chtěla jsem se vám odkrýt a inspirovat vás k tomu, abyste se spojili sami se sebou. Tedy abyste se spojilY samY se sebou… Mé milé Ženy.


Přeji úžasný úplněk a krásné podzimní dny,


Hanka

Hana Adamíková, MBA

Koučka, lektorka a životní průvodkyně


Dlouhodobě se věnuje práci se ženami a jejich příběhy. Pět let studovala a pracovala v zahraničí, věnovala se práci s dětmi a dospívajícími. Má za sebou kariéru v médiích a marketingu u mezinárodních firem. Od roku 2012 se plně věnuje koučinku a osobnímu rozvoji. K jejím ústředním tématům patří návrat k ženskosti a ženskému principu, zdravá sebedůvěra, vytváření harmonických vztahů a práce s emocemi v náročných životních situacích. V současné době se věnuje převážně rodině a psaní. Je autorkou knihy "Staňte se magnetem na skutečné muže." Ve zbylém čase pořádá semináře, vytváří online programy, přednáší na konferencích a vede Poradnu Hany Adamíkové. Ráda vaří, zpívá, tančí a peče. Miluje ženské kruhy, rituály a vůni vykuřovadla Palo Santo. Její životní láska je manžel Pavel a jejich rodina.

272 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page