top of page
  • Obrázek autoraHana Adamíková

Jak se energeticky odpoutat od partnera

Aktualizováno: 20. 7. 2020


Včera jsem otevřela email a v něm byl dotaz přesně na toto téma. Chvilku jsem se zamyslela a pak jsem si uvědomila, že nemohu odpověď nechat v anonymitě. Musí se dostat mezi vás. Téma rozchodů, bolesti a odvykání si na život bez milované osoby, je velmi častým tématem, na které lidé hledají odpovědi. Dnes s vámi budu sdílet praktické techniky, jak se z energetického vlivu dostat. Energetické spojení s partnery je velmi silné a mnohdy nestačí jen přestat se přátelit na Facebooku.


Krok 1: Vraťte snubní a zásnubní prsten


Přiznám se, že tento krok byl pro mě velmi bolestivý. Bolestivější bylo snad jen to, když můj manžel nechal svůj snubní prsten na nočním stolku a odešel za jinou ženou. V tu chvíli jsem myslela, že umřu bolestí. Nikdy jsem necítila nic tak drásajícího. Jeho gestem jsem pochopila, že on to s naším rozchodem myslí vážně a že se s tímto stavem budu muset smířit. To víte, že se mnou cloumaly emoce. Střídal se smutek, bolest, lítost dohromady s hněvem, zuřivostí a nenávistí. Když jsem opouštěla náš společný byt, věděla jsem, že snubní a zásnubní prsten musí zůstat. I když byly oba tak krásné a měla jsem je ráda. Nechala jsem doma i naše nádherná svatební alba. Nemohla bych je mít v nové domácnosti. Pořád bych totiž před sebou viděla naši svatbu a to vše hezké, co jsme prožili. Snubní prsten je navíc energeticky velmi silný symbol. Pokud ho doma máte, doporučuji vám, abyste ho s láskou propustila. Vraťte ho manželovi, nebo ho dejte na charitu, ale nemějte doma symbol nevydařeného sňatku.


Krok 2: Dejte pryč společné fotografie


O tom, že se máte přestat sledovat na Facebooku se zde ani nebudu zmiňovat. Myslím, že je jasné, jak moc si tímto způsobem ubližujete, obzvlášť pokud je v životě vašeho muže již někdo jiný. Máte-li doma společné fotografie, doporučuji vyčlenit si krabici, do které je umístíte. U mě mělo toto téma větší dohru. Pamatuji si, jak jsem seděla v den našeho třetího výročí u počítače, strašlivě plakala a přemýšlela nad tím, jak se to celé mohlo stát. Nenapadlo mě nic jiného než mít svatbu v den, kdy mám svátek. O to silnější tedy tento den byl. Neopatrně jsem máchla rukou a vylila celou sklenici s vínem na počítač. Obrazovka zčernala a bylo po počítači. Zůstalo v něm i celých sedm let našeho vztahu. Od našeho začátku, po zásnuby, svatbu, svatební cestu až po poslední společné fotky. Všechno bylo nenávratně ztraceno. Nejdřív mi bylo líto této ztráty. Fotky miluji. Přece jen to bylo velmi šťastné období mého života a vše bylo během pár vteřin pryč. Tím, že fotky zmizely, se však stalo něco zásadního. Ulevilo se mi. Od toho dne (byly to čtyři měsíce od rozchodu) jsem se začala s celou situací niterně srovnávat a smiřovat.

 

Už odebíráte můj News Letter? K jeho odběru se můžete přihlásit zde.

 

Krok 3: Důkladně vyčistěte životní prostor


Ve vztazích se mi dlouhou dobu nedařilo a já nevěděla, co pořád ještě dělám špatně. Vždyť už jsem si toho tolik uvědomila, tolik zátěže a bolesti odházela a zpracovala. Kvalitní vztah, který by navázal na první manželství, pořád nikde. Když skončil jeden vážnější vztah, přiznám se, že mě to dost sebralo. Tolik jsem vztah chtěla, ale dopadlo to tak, že jsem musela odejít. Ponižování, jímž jsem procházela, jsem už dál nechtěla snášet. Řekla jsem si, že musím začít z gruntu. Něco bylo špatně, ale nevěděla jsem co. Tehdy se mi dostala do rukou kniha Zbavte se nepořádku s feng-šuei. Přečetla jsem ji během několika dní. Ale co víc, téměř okamžitě jsem se pustila do uklízení. V knize byl popisován přesně i můj případ: Proč vám nejde najít partnera. Myslela jsem, že můj byt je čistý a zátěžové energie je v něm minimálně. Jenže když jsem otevřela skříň, najednou jsem viděla, co tam všechno mám za poklady:

  • Šaty, které jsem na sobě měla v den naší svatby

  • Šaty, které na sobě měla moje máma v náš svatební den

  • Oblečení, ve kterém jsem se mu tolik líbila

  • V ložnici jsem měla spoustu panenek, které jsem začala sbírat, když jsme se rozešli. Byly pro mě náplastí na bolavé srdce

  • Kuchyň byla plná nádobí, ve kterém on tak báječně vařil. Po jeho jídlech se mi podvědomě stýskalo, kdykoli jsem nádobí používala.

  • Knihovna byla plná knih, které jsme kupovali spolu a které měl rád.

Bylo toho tolik… Asi 16 tašek oblečení, knih, nádobí, povlečení a jiných předmětů tehdy opustilo můj byt. Muselo to pryč. Větší čistku jsem do té doby neabsolvovala. Ulevilo se mi nejen fyzicky, ale hlavně psychicky. V úklidu jsem se také vrhla do čištění starých emailů. Když jsem si jich pár přečetla, viděla jsem, jak moc jsem na něm byla závislá a vlastně ho dusila. Nedovedla jsem si představit, že bych dokázala žít bez něj. Tak jsem se to musela naučit.


Krok 4: Podstupte rituál


Tento krok myslím naprosto vážně. Po rozvodu jsem zažila několik bolavých vztahů, díky nimž jsem si uvědomila, jakého muže vedle sebe nechci. Když jsem však přemýšlela nad tím, koho vedle sebe chci, čím dál častěji se ke mně začala vkrádat myšlenka, že ideálního muže jsem už vedle sebe měla. A začala jsem se přichytávat u toho, že pořád ve mně je mé první manželství a stále se mi nedaří ho pustit. Po tolika letech. Manželství mnou bylo prorostlé naskrz. To se potom těžko otvírá novému plnohodnotnému vztahu, když v srdci a podvědomí sídlí takto silná vazba. Rituály používám sama a při individuální práci s klienty poměrně často. Během sezení propouštíme všelijaká témata, avšak v této situaci jsem potřebovala někoho, kdo mě provede. Na výcviku kněžek jsme tou dobou probíraly rozvodový rituál, a tak jsem ho hned využila. Chtěla jsem naše manželství definitivně rozvést ve svém podvědomí. Nebylo to ani tak o něm (žije spokojeně se svou rodinou a já jsem za to velmi šťastná), ale o mně. Také jsem se už chtěla posunout a zakotvit v láskyplném naplněném vztahu. Rituál mi pomohl se odpoutat a otevřít mě naplněnému a láskyplnému vztahu. Přesně, jak jsem si přála.


Krok 5: Poděkujte za společně strávený čas a odpusťte


I já jsem byla dlouhou dobu plná křivdy a nenávisti a také jsem se chtěla pomstít. Tam moc jsem byla zraněná. Bohužel jsem dlouhou dobu nenáviděla nesprávnou osobu – ji. Vinila jsem za všechno druhou ženu, že mi muže ukradla a udělala něco, co nesmí. Vůbec mě v té zlobě nenapadlo, že on šel sám a dobrovolně. Našel něco, co u mě neměl. I když já jsem se v mých očích snažila být dokonalá manželka. Vidíte ta slova: v mých očích a snažila být. Možná on potřeboval něco jiného, třeba se necítil tak šťastný, jak jsem chtěla vidět já. Je pravda, že někdy příliš chci, aby bylo po mém a v této energii nevidím, že příliš tlačím. I to mě rozchod naučil. Netlačit tak moc a nechat lidi volně dýchat. A také jim dopřát možnost odejít, když jim se mnou není dobře. Velmi silná lekce, avšak účinná. Zůstali ti, kteří chtěli.


Ale zpět k ní. V začátcích jsem byla plná nenávisti, bolesti, křivdy a všech těch silných emocí. V jednu chvíli jsem ji proklela. Nevím, kde se to ve mně vzalo, ale síla to byla veliká. To jsem ještě netušila, že existuje něco, jako zaříkávání a že tato slova mají obrovskou moc. Asi po roce od rozchodu se mi stalo něco zvláštního. Najednou jsem si uvědomila, že pokud budu plná zášti a nenávisti, nikomu tím vlastně neprospěji. Vždyť to, že odešel za štěstím, je přece jeho svobodná volba. Také jsem si uvědomila, že ona také chtěla být šťastná a ti dva se možná našli. Nevím, nikdy jsme se o tom nebavili. Bylo to pro nás přece jen citlivé téma.


Každopádně, neměla jsem právo jejich vztah soudit a spíš bych jim měla přát to dobré. Propukla jsem v obrovský pláč a vzpomněla si na svou kletbu. Tehdy mi to bylo tak líto, že jsem něco takového vůbec řekla. Intuitivně jsem se začala modlit, prosit o odpuštění a vysílat těm dvěma lásku a požehnání. Aniž bych věděla, že toto je skutečně způsob, jakým se ruší kletby.


Pokud váš vztah skončil, smiřte se s tím. Nedovolte, aby vás pocity křivdy a zloby ovládly natolik, že díky nim zošklivíte. Jak vnitřně, tak zvenčí. Skutečně je tomu tak: ženy, které nedokáží odpustit a lpí na svých pocitech, ztrácí svou krásu a vřelost. Druhým pak není v jejich blízkosti dobře a ony nejsou schopny navázat naplněný vztah. Zároveň jsou plné strachu ze zranění, protože se bojí, že budou opuštěné. S tím vším se dá něco dělat. Sama jsem si tímto nelehkým obdobím musela projít, abych přišla na to, jak všechnu tuto zátěž zpracovat. U mě vedla tato drsná zkušenost doslova k transformaci a ráda jí provedu i vás.


Děkuji vám, že jste dočetli až sem a věřím, že vám článek pomohl.


Vaše Hanka


Hana Adamíková, MBA

Koučka, lektorka a životní průvodkyně


Dlouhodobě se věnuje práci se ženami a jejich příběhy. Pět let studovala a pracovala v zahraničí, věnovala se práci s dětmi a dospívajícími. Má za sebou kariéru v médiích a marketingu u mezinárodních firem. Od roku 2012 se plně věnuje koučinku a osobnímu rozvoji. K jejím ústředním tématům patří návrat k ženskosti a ženskému principu, zdravá sebedůvěra, vytváření harmonických vztahů a práce s emocemi v náročných životních situacích. V současné době se věnuje převážně rodině a psaní. Je autorkou knihy "Staňte se magnetem na skutečné muže." Ve zbylém čase pořádá semináře, vytváří online programy, přednáší na konferencích a vede Poradnu Hany Adamíkové. Ráda vaří, zpívá, tančí a peče. Miluje ženské kruhy, rituály a vůni vykuřovadla Palo Santo. Její životní láska je manžel Pavel a jejich rodina.


6 642 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page