top of page
  • Obrázek autoraHana Adamíková

Načerpejte energii nejen ze slunce

Aktualizováno: 18. 6. 2020


Léto je ideální čas pro odpočinek. Mnozí odjíždí na dovolené, tempo v práci se zvolňuje a lidé mají také více času věnovat se sami sobě. Léto je tedy jak stvořené pro regeneraci a načerpání energie, která se bude na podzim velmi hodit. Jak tedy správně odpočívat a co nejlépe načerpat novou životní sílu? Právě o tom se dočtete v dnešním článku.


Ztište se a užívejte sluníčka


Máte práci, která vás nutí být neustále na příjmu? Možná si to neuvědomujete, ale pokud máte pořád zapnutý telefon a bez počítače si nedovedete představit den, vaše tělo nemá prostor na to, aby si odpočinulo od tlaku a povinností a je tedy neustále v napětí. Jestliže se poznáváte, je na čase s tím něco udělat. Naučte se telefon vypínat a odpočívejte. Máte-li někoho takového ve vašem okolí, požádejte ho, aby zkusil telefon nebo počítač alespoň na chvíli odložit. Podobně to platí u televize. Tyto přístroje totiž do jisté míry narušují vztahy a také, jak již bylo zmíněno, vám nedovolí si plně odpočinout. Vypněte tedy telefon, jen tak si sedněte, nebo jděte na výlet a nabíjejte se sluncem. Slunce totiž blahodárně působí na psychiku. Dodává vám životní energii a vnáší do vašeho života radost.


13 tajemství ženy bohyně. ZDARMA ke stažení zde.


Příroda je nejlepší balzám na nervy


Pobyt v přírodě ulevuje vašemu přetíženému systému a působí na vás jako ten nejlepší balzám. Je zcela na vás, zda zvolíte pobyt u moře, nebo dáte raději přednost lesům. Příroda jako taková harmonizuje nejen tělo, ale i ducha. Určitě znáte ten pocit, kdy vstoupíte do lesa, nebo si sednete k moři a jen tak jste. Lidé často cítí klid a uvolnění. Právě klid je tím nejlepším lékem na dnešní hektickou dobu. Najděte si tedy tiché místo, kde nebudete rušeni okolním hlukem, sedněte si (ať už jste u moře nebo v lese), zavřete oči a dýchejte. Zkuste pět minut denně během vaší dovolené a uvidíte, že se budete cítit plní energie, budete klidnější a vaše mysl nebude tolik roztěkaná. Po svém návratu z dovolené si pak dopřejte pravidelné chvilky v přírodě. Uvidíte sami, že je to ten nejlepší balzám na nervy.


Najděte si čas na relaxaci


Relaxace a zklidňující techniky vůbec jsou výborným nástrojem pro celkové zklidnění organismu. Máte-li prostor, začněte chodit alespoň jednou za čas na masáže. Ideální je skloubení masáže a působení aromatických a bylinných extraktů, které cíleně působí jak na tělo, tak psychiku. Na masáže nemusíte nutně do masérských salónů. Vystačit si můžete i sami. Použijte vaše oblíbené tělové mléko či emulzi a důkladně se promasírujte. Poměrně jednoduše si vyrobíte i vlastní masážní olej. Kupte si olej určený k masážím a nakapejte do něj pár kapek vaší oblíbené esence. Velmi důležitá je také práce s dechem a využití dechových technik. Podobně jako když relaxujete v přírodě, najděte si tichou chvíli i doma. Může to být buď ráno, nebo večer. Pohodlně se usaďte tak, aby vaše páteř byla narovnaná a začněte volně dýchat. Svou pozornost zaměřujte na nádech a výdech. Zpočátku je těžké udržet pozornost, ale když vydržíte alespoň pět minut denně, uvidíte že tato práce přinese své ovoce. Budete klidnější, radostnější a odpočatější.


Věnujte tedy období léta k tomu, abyste pořádně dobili baterky. Čerpejte energii ze slunce, z přírody, z hezkých okamžiků s přáteli. Nejenže si psychicky odpočinete, ale uděláte velký kus práce pro sebe a váš organismus. Mějte krásné léto.


Vaše Hanka


Hana Adamíková, MBA

Koučka, lektorka a životní průvodkyně


Dlouhodobě se věnuje práci se ženami a jejich příběhy. Pět let studovala a pracovala v zahraničí, věnovala se práci s dětmi a dospívajícími. Má za sebou kariéru v médiích a marketingu u mezinárodních firem. Od roku 2012 se plně věnuje koučinku a osobnímu rozvoji. K jejím ústředním tématům patří návrat k ženskosti a ženskému principu, zdravá sebedůvěra, vytváření harmonických vztahů a práce s emocemi v náročných životních situacích. V současné době se věnuje převážně rodině a psaní. Je autorkou knihy "Staňte se magnetem na skutečné muže." Ve zbylém čase pořádá semináře, vytváří online programy, přednáší na konferencích a vede Poradnu Hany Adamíkové. Ráda vaří, zpívá, tančí a peče. Miluje ženské kruhy, rituály a vůni vykuřovadla Palo Santo. Její životní láska je manžel Pavel a jejich rodina.

347 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page